Следната недела во Кривичниот суд

И Сашо Мијалков ќе биде сведок во „Монструм“

Сашо Мијалков, Синиша Алексовски, Блерим Беџети, Муса Џафери и Зоран Трајковски ќе бидат сведоци на следното рочиште за „Монструм“.

Ако на 27 февруари за кога е закажано судењето, поранешниот шеф на обезбедувањето на Љубе Бошкоски, Трајковски не дојде сам, со наредба на судот ќе биде спроведе со полиција.

Ова е повторено судење за „Монструм“ откако Врховниот суд ја укина пресудата и го врати на почеток.

Информацијата дека коронавирусот може да се пренесe преку допир со готовина, дополнително ги мотивираше луѓето да се ослободат од банкнотите. 

повеќе

Овогодинешниот процес во одлучување по конкурсот за финансирање на проекти за игран филм е селективен, корумпиран и компромитиран,

повеќе

Во споредба со 2019 година, просечното време поминато на социјалните медиуми во 2020 година се зголеми за рекордни 100% на сите платформи.

повеќе