Фетаи за згаснувањето на СЈО: Борбата за правда не запира

Ниту животот застанува, ниту борбата за правда ќе запре, рече Фатиме Фетаи по денешното рочиште за „Монструм" по згаснувањето на СЈО и стапувањето на сила на новиот Закон за јавно обвинителство. 

„Новите одредби се нова законска рамка што им дава и можности на обвинителите за заедничка борба против криминалот и корупцијата. Начините за нивно користење зависат од обвинителите", истакна Фетаи која беше дел од тимот на поранешното СЈО.

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе