Претседателот на судот за доверливиот документ

Џолев тврди дека записникот од исказот на Камчев за „Рекет“ не е излезен од судот

Записникот од сослушувањето на Орце Камчев  за случајот „Рекет“ не е излезен од Основниот суд Скопје 1, тврди претседателот на судот Иван Џолев. Тој дополни дека во меѓувреме преземале дополнителни мерки за претпазливост при доставувањето на списите од предметите до другите надлежни институции. 

Џолев вели дека Основниот суд Скопје 1 не е надлежен да спроведува истраги за протечени документи, но извршени се разговори со повеќе лица и утврдено е дека документот не е излезен од судот.

За последната објавена информацијата во медиумите „за понудата за продажба на исказот на обвинетиот Зоран Милески - Кичеец во случајот „Рекет", од судот рекоа дека до нив не е пристигнато официјално известување.

Сега, кога нашата држава ја предводат анационални лидери, кога супериорната бугарска власт смрди од агресивен национализам, ќе биде тешко да се изгради цврсто пријателство.

повеќе

Иако Буџетот 2020 е популистички, сепак со цврстите ставови за отфрлање на субвенциите за возила и за промена на даночната политика на СДСМ, како и во идејата за понатамошно отворање на Министерството за финансии се наѕира дека Ангеловска знае што прави.

повеќе

Да се стави точка на великобугарскиот шовинизам е насловот позајмен од едно писмо напишано во јули 1946 година од Илинденската организација до Владата на слободна Македонија.

повеќе