За документите најдени во домот на Ременски

Дескоска: Класифицираните документи се во надлежност на МВР, а не на Министерството за правда

Пронајдените класифицирани документи во домот на пратеничката Фросина Ременски, за кои пишуваше МКД.мк не се во надлежност на Министерството за внатрешни работи, а не на Министерството за правда, рече денеска министерката за правда, Рената Дескоска.

„Класифицираните информации или документи не се во делот на Министерството за правда. Тоа е материја што ја уредува Министерството за внатрешни работи, така што утре ќе продолжат министрите за внатрешни работи и тоа прашање ќе можете да го поставите“, рече Дескоска, одговарајќи на новинарско прашање

на Министерскиот форум – ЕУ Западен Балкан за правда и внатрешни работи.

 

За преродба требаат само три чекора: промена на изборниот модел, укинување на мега и квази државниот апарат заедно со сите паразити во него и економски план за ревитализација на земјата.

повеќе

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе