Кривичен суд

Денешното рочиште за „Титаник“ е одложено, еден од обвинетите бил болен

Денешното рочиште за предметот „Титаник" на Специјалното јавно обвинителство ќе биде одложено поради здравствени причини на еден од обвинетите.

Како што соопштија од Основен суд Скопје 1- Скопје судењето е одложено заради отсуство на еден од обвинетите кој до судот доставил документација дека врз него е извршен оперативен зафат и истиот привремено нема да може да присуствува на судењето заради здравствени причини.

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе