УЈП

Даночните инспектори ќе ги проверуваат сметките на 1ТВ, Меѓународен сојуз и БМЈ

Управата за јавни приходи ќе ги проверува сметките на фирмите поврзани со Бојан Јовановски - Боки 13, а тоа се БМЈ медиа груп, невладината организација Меѓународен сојуз и 1 ТВ. Ќе се проверува финансискиот прилив и одливот на средства во овие фирми.

„Ние ќе постапиме во делот кој што се однесува на даноците. До петок би требало да ги дадеме налозите за отворање за почнување на конторлата во Меѓународен сојуз, во 1 ТВ и во БМЈ медиа груп, како и во сите оние останати даночни обврзници за кои преку анализата сме утврдиле дека постоеле одреден вид на деловни односи. Исто така ќе направиме контрола и на сите оние засегнати физички лица во телата и органите на Меѓународниот сојуз за што ќе ги утврдиме исплатите што се направени“, изјави Сања Лукаревска, директорка на УЈП.

Минхенската безбедносна конференција, која со децении служеше како силен симбол на силата на западното сојузништво, оваа година покажа дека јазот меѓу сојузниците е поголем од кога и да е.

повеќе

Време е да се почне да се размислува што може да значи тоа.

повеќе

Која е логиката на Заев и СДСМ со вчерашниот протест што од сега се гледа дека ќе им биде и наративот за целата кампања?!

повеќе