Со одлука на Судскиот совет

Цветанка Периќ е избрана за нов судија во Врховниот суд

Судскиот совет денеска ја избра судијката Цветанка Периќ за судија во Врховниот суд. Периќ имала најмногу бодови на листата од четири пријавени кандидати и е едногласно избрана од членовите на Судскиот совет.

Судијката Периќ доаѓа од Апелацискиот суд во Скопје.

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе

Како да разликуваш дали „Македонец” означува етничка припадност или државјанство? Според потребата на моментот!

повеќе