Поранешниот прв човек на БЈБ сведок во „Тортура“

Чавков се претстави како пензионер со високо образование

„Писмен, со завршено високо образование, пензионер, татко на две деца, граѓанин на Република Македонија".

Вака поранешниот директор на БЈБ, Митко Чавков се претстави пред судот како сведок за случајот „Тортура". Тој е спроведен од Истражниот затвир во Шутка и до судот е донесен со придружба на 5 затворски полицајци.

Тој откако се претстави, даде заклетва и во моментот сведочи за овој предмет во кој за апсењето на Љубе Бошковски му се суди на Сашо Мијалков и шестмина припадници на единицата „Алфа".

Судењето е во тек.

Тоа што е многу поважно е дека се работи за ПРЕТХОДНА проверка, а не за post festum ветинг.

повеќе

Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување.

повеќе

Единствена работа за која ние граѓаните не плаќаме данок, е воздухот кој го дишеме.

повеќе