Реакција

Бришковска за сведочењето на Нинџа: Неточен и невистинит исказ

Не бев во штабот на ВМРО-ДПМНЕ од каде што наводно се планирале настаните на 27 април минатата година. Запрепастена сум од невистинитоста на исказот на Александар Василевски-Нинџа. Целосно е неточен. Ова е реакцијата на поранешната заменичка министерка за правда Билјана Бришковска- Бошковска по вчерашното сведочење на обвинетиот Василевски за настаните во Собранието на 27 април минатата година.

Бришковска демантира дека била дел од штабот на ВМРО-ДПМНЕ од каде што се планирале настаните на 27 април. Во сведочењето на Нинџа се вели дека таа дента, на 27 април, била во партискиот штаб, од каде што заедно со неколкумина високи претставници на ВМРО-ДПМНЕ биле планирани насилствата во зградата на законодавниот дом. Тој ја обвини Бришковска дека таа ја дала наредбата да се отворат вратите од Собранието по што толпата да влезе во Собранието.

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе