Првпат откако почна Рекет

Боки денеска дојде на суд насмеан и не се жали на болки

Бојан Јовановски од Истражниот затвор во Шутка со доцнење од 20 минути со полициска придружба дојде на судењето за „Рекет".

За разлика од претходните рочишта, тој денес изгледа подобро, а при влез во судница со насмевка ги поздрави присутните.

Пред почетокот на рочиштето тој не ѝ се пожали на судијката дека не се чувствува добро, што е првпат откако почна судењето за Рекет.

На денешното рочиште ќе сведочат тројца бизнисмени.

К.Д.

Фото: Роберт Атанасовски

Во либералните демократии веќе со години се продлабочува политичката поларизација, се намалува довербата во владеењето на правото и, институционално гледано, состојбата општо се распаѓа.

повеќе

Како по ѓаволите успеаја политичарите да го претворат токму Гоце Делчев во повод за поделби и омраза?

повеќе

Независна Македонија не може да се пофали со успешно менаџирање на етничките прашања, а првите „грешки“ се прават во првите денови од независноста.

повеќе