Случај „Рекет“

Боки 13 предложи нови сведоци - Сергеј Варошлија, Јовче Ременски и Дејан Панделески

Одбраната на обвинетиот Бојан Јовановски - Боки 13 за наредното рочиште за случајот „Рекет" за сведоци ги предложи Сергеј Варошлија, Јовче Ременски, сопругот на пратеничката Фросина Ременски и Дејан Панделески и други кои треба да ги обезбеди.

Судечкиот совет не го прифати предлогот за укинување на притворот на обвинетиот Јовановски и го одби како неоснован.

На денешното рочиште требаше да сведочат бизнисменот Владимир Тодоровиќ  и сведокот Лидија Јаневска. Тодоровиќ бил во Бугарија, а Јаневска не добила покана, па рочиштетот е одложено.

Благодарејќи на коронавирусот, граѓаните го видоа вистинското лице на  оваа натприродна организација, наречена државна администрација. Алчна, себична, несолидарна, нечувствителна.

повеќе

Солидарноста е единствениот начин за надминување на оваа криза.

повеќе

Ама бидејќи капиталисти со ситни души ја владеат земјава јас и ти ќе плаќаме, коментираат бизнисмените.

повеќе