Бојан Јовановски останува во притвор

Апелацискиот суд ја отфрли жалбата на обвинетиот во случајот „Рекет“, Бојан Јовановски и неговата гаранција од 143.000 евра која ја понуди за да излезе од притвор.

Боки 13, освен гаранцијата во имот, приложи и медицинска документација за чир на желудник, за да излезе од притвор, каде се наоѓа повеќе од седум месеци.

Во гаранцијата спаѓаат куќата на негов прв братучед и деловен простор во истата куќа во сопственост на неговата мајка.

Останатите инволвирани во случајот „Рекет“ Катица Јанева и Зоран Милевски веќе се во куќен притвор.

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе