„27 април“

Би ве замолил да останам со семејството, тоа е моето срце, побара обвинетиот Пепиќ

Обвинетиот Мунир Пепиќ побара од судот да не го прифати предлогот на обвинителството за мерка притвор и да остане во куќен притвор, бидејќи не ја прекршил мерката.

„Во овие 11 месеци не сум прекршил ништо, ниту во еден момент не сум помислил да се дадам во бегство. Бидејќи имам семејство, мојата сопруга и моите три деца, од кои 2 малолетни. Моето најголемо бегство е да ја имам мојата ќерка во мојот скут и да си седам дома до одлуката на Апелација.

Би ве замолил бидејќи немам прекршено ништо, би ве замолил да останам со своето семејство, бидејќи моето семејство е моето срце“, рече Пепиќ пред судот.

И неговиот адвокат Еленко Миланов изјави дека нема конкретни и поединечни причини кои би оправдувале промената на куќниот притвор во притвор.

Во ерата во која сите напредни земји во светот престануваат со употреба на фосилни горива, ние отвораме нови наоѓалишта, наоѓаме оправдување за исцрпување на необновливите ресурси и за активирање на најголемата глобална закана за морската биолошка разновидност.

повеќе

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе