Апелацискиот суд во Скопје ги одложи сите јавните седници и расправи закажани за во април

Јавните седници и расправи пред Апелацискиот суд Скопје, кои се закажани во периодот од 30 март до 30 април 2020 година се одлагаат.

Како што соопштја од Апелационен суд Скопје, странките и јавноста дополнителнно ќе бидат известени за денот на одржување на одложените седници и расправи. Судот не соопшти кои се причините за ова. 

Се затвораат цркви, но се отвораат кладилници.

повеќе

Во повеќето земји во развој, ковид-19 предизвикува економски ураган.

повеќе

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе