За заканите дека ќе ги отвори џамиите во време на епидемија

Адвокатот Тортевски поднесе кривична пријава против Реџепи

Адвокатот Александар Тортевски вели дека поднеле кривична пријава до сега веќе поранешниот поглавар на Исламската верска заедница (ИВЗ), Сулејман Реџепи, бидејќи се закануваше во време на епидемија дека ќе ги отвори џамиите. 

„Поднесовме кривична пријава против реисот за заканата дека ќе ги отвори џамиите, и дека ова ќе стане Авганистан... ако не му дадат пари", рече Тортевски во вчерашното гостување на ТВ 21.

Реџепи во ек на пандемија рече дека ако државата не им даде финансиска помош на ИВЗ, тој ќе ги повлече забраните за одење во џамија.

 

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе