Случај „Рекет“

Адвокатот Павлески не докажа дека обвинителката е жртва, се откажа од Јанева

Адвокатот Стеван Павлески и го откажа полномошното на Катица Јанева, која ја застапуваше во случајот „Рекет".

За неговата двојна улога во предметите на СЈО, и како бранител на Јанева и како бранител на Цветан Панделевски во случајот „Империја“ на СЈО, обвинителката Вилма Русковска која го води случајот „Рекет“ имаше сериозна забелешка. Павлески тогаш вети дека ќе го откаже полномоштвото на Панделевски и дека ќе докаже дека Јанева е жртва.

Адвокатот денеска се премислил.

Катица Јанева од 21 август е во притвор како осомничена во случајот „Рекет“.

Поентата на глобализмот е максимално економско вмрежување во десетици економски сојузи на секоја држава.

повеќе

Социјалниот маркетинг веднаш би можел ефективно да придонесе во напорите против нееколошкото однесување во нашата земја.

повеќе

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе