Градоначалникот на прес-конференција

Марин: Стопирана е изградбата на висококатницата кај Мајчин дом

Златко Марин, градоначалникот на Аеродром, на денешната прес-конференција информираше дека е стопирана изградбата на висококатницата кај Мајчин дом во Аеродром. Како што рече Марин, забраната е поради неправилности воочени од инспектор.

„Граѓаните се во право, борбата ја поддржувам. целосо сум на нивната страна. од нив сум избран да ги решам проблеми. Имав средба со инвеститорот и издавам решение за стопирање на градбата на 15 дена. Верувам дека ќе го најдеме решението. Преземам инцијатива за решавање на проблемот", истакна Марин на денената средба со новинарите.

Македонските граѓани конечно го гледаат крајот на илузијата што им се продава од осамостопјувањето до денес.

повеќе

Министерот за финансии не треба да е кум, баџанак, шура, братучед или самиот тој, бидејќи треба да даде отпор на честите политички, но не и економски барања на членовите на владата.

повеќе

Зрелоста на еден народ е да препознае кога протестите за замена му ги продаваат како протести за промена. 

повеќе