Срам: Во Охридското Езеро фрлени маси и столчиња од кафуле

Нуркачи од дното на Охридското Езеро при неодамнешната еко-акција извадиле речиси целосен инвентар за кафуле.

На фотографиите објавени на Фејсбук групата на интернет-страницата за спас на Охридското езеро може да се види секаков вид на отпад, па дури маси и столчиња од кафуле. Но, дали некој го гледа и срамот од човековата негрижа кон нашето езеро.

„Вака ние се однесуваме кон 3 милиони старото природно богатство. Ни трошка почит!“, гласи една од бројните реакции на овие шокантни фотографии. 

Се надеваме, дека според инвентарот, на инспекциските служби нема да им биде тешко да го пронајдат сторителот на овој злочин.

 

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе

Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета.

повеќе

Платформата е формирана на 9 мај 2018 година во рамките на проектот на УСАИД, во која се вклучени 4 комори за да се зајакне јавно-приватниот дијалог во процесот на подготовка на донесување закони и други прописи поврзани со работењето на бизнисот.

повеќе