Вторник, празникот 11 Октомври, е неработен ден за сите граѓани

Празникот 11 Октомври, Денот на востанието против фашистичките окупатори во Втората светска војна, е неработен ден за сите граѓани на Македонија.

„Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на Република Макаедонија („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 11 октомври 2022 година (вторник), Ден на народното востание, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија“, соопшти Министерството за труд и социјална политика кое воедно на граѓаните им го честита празникот.

На 11 Октомври 1941 година со вооружениот напад врз бугарскиот полициски участак во Прилеп започна востанието против фашистичкиот окупатор и започна Народноослободителната борба со што народот во Македонија  се приклучи на антифашистичката коалиција.

Најавите на американската администрација за бескомпромисна  борба против овие корумпирани,  неспособни  и криминални структури на сите нивоа на државата за македонските граѓани се единствено светло во тунелот.

повеќе

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе

Ракот на корупцијата и понатаму е ендемичен, а актуелната власт сè повеќе потпаѓа под лошите навики на претходниот режим на Никола Груевски.

повеќе