ВМРО-НП бара од ДИК да ги исклучи од изборниот процес ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, уште сега водат кампања

ВМРО-Народна партија реагира до Државната изборна комисија и од неа бара да ги исклучи од претстојниот изборен процес политичките партии ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ поради кршење на Изборниот законик, односно поради отпочнување на предизборна кампања вон законскиот рок.

ВМРО-Народна партија, како што стои во партиското соопштение, смета дека со ваквите чекори не само што се урнисува демократската атмосфера и процес, туку и се дискриминираат помалите политички партии со што државата свесно се вовлекува во нефер предизборен процес, односно кампања која треба да започне приближно дваесет дена пред закажаниот ден за избори.

На светов има доволно место и за доктори и за антиваксери, и за научници и инженери, како и за рамноземјани и антимаскери, за уметници и фантазери.

повеќе

Во Законот кој е предложен воопшто не се цели на попишување на реалната состојба на терен, туку се цели на попишување на сите возможни граѓани заради задоволување на политички цели.

повеќе

Веќе е јасно дека светот никогаш нема да биде ист по завршувањето на пандемијата и дека последиците ќе креираат нови образовни можности.

повеќе