ВМРО-НП бара од ДИК да ги исклучи од изборниот процес ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, уште сега водат кампања

ВМРО-Народна партија реагира до Државната изборна комисија и од неа бара да ги исклучи од претстојниот изборен процес политичките партии ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ поради кршење на Изборниот законик, односно поради отпочнување на предизборна кампања вон законскиот рок.

ВМРО-Народна партија, како што стои во партиското соопштение, смета дека со ваквите чекори не само што се урнисува демократската атмосфера и процес, туку и се дискриминираат помалите политички партии со што државата свесно се вовлекува во нефер предизборен процес, односно кампања која треба да започне приближно дваесет дена пред закажаниот ден за избори.

Бидејќи знаеме да се перчиме со секој што потекнал од нашиве простори, дури и до илјадито колено наназад (од Аминта III до Симона Халеп), јас ќе ја искористам приликава за да се погордеам со македонските гени на еден извонреден музичар: Васил Хаџиманов.

повеќе

Коста Абрашевиќ, Гоце Делчев... и десетици илјади современици кои потпишале дека „по род се...", за да можат да патуваат и да работат во ЕУ државите.

повеќе

Наместо ефтини штосови на прес конференциите на СДСМ, ВМРО и ДУИ, на кои во несвест паѓаат само  партиските послушници, нивните лидери треба да одговорат на конкретни прашања.

повеќе