ВМРО-ДПМНЕ: Заев и Црвенковска освен партијата СДСМ, ги поврзува и пропаднатата Еуростандард банка

Сопругот на Павлина Црвенковска, новоназначената претседателка на Судски совет, исто како и Заеви, преку неговата фирма земал кредит од Еуростандард банка, и не го вратил. Покрај тоа што истата била шеф на кабинет на Бучковски и функционер во владите ма СДСМ, Црвенковска има уште една поврзаност со врвот на СДСМ“, се вели во денешното соопштение на ВМЕРО-ДПМНЕ.

„Црвенковска не е и не може да биде непристрасна затоа што е партиски функционер од СДСМ кој низ годините била на високи позиции. Црвенковска никогаш не била судија, а треба да оценува судии. Небулозите на СДСМ немаат граници. Ја повикуваме Државната комисија за спречување на корупцијата да го забрза случајот со Црвенковска, а ЈО да отвори случај за можни злоупотреби. Црвенковска да даде оставка. Нејзиниот кредибилитет е нарушен, а со тоа ѝ се доведуваат под знак прашалник сите нејзини одлуки“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

Узурпацијата на јавниот простор како камен за сопнување на граѓанскиот активизам.

повеќе

Паузата во борбата против коронавирусот, бизнисот ја користи за свое преструктуирање и за непосредни контакти со компаниите кои беа запоставени во изминатиот период.

повеќе

Страшно е да се помисли дека постојат луѓе што со години се распрашуваат, го истражуваат, и го следат животот на граѓаните преку социјалните мрежи и интернетот.

повеќе