Реакција

ВМРО-ДПМНЕ: Заев и Анѓушев се лицемерни со административците

СДСМ одби покачување на платите на вработените во јавниот сектор за 10%. СДСМ со покачувањето од 5% само им замачкува очи на административците. Власта не е за реално и суштинско покачување на платите, се вели вореакцијата на ВМРО-ДПМНЕ на изјавата на вицепремиерот Кочо Анѓушев.

„Економијата со Заев и Анѓушев  само тоне. Нереалистични се сите прогнози на власта. Бројот на индустриски работници во јуни годинава во однос на јуни минатата година е намален за 2,5%, односно на секој 100.000 работници имаме 2.500 помалку оваа година во однос на лани.

Со вакви лоши показатели во стопанството, со неспособноста на државата да креира добра бизнис клима и со сѐ поголемото задолжување Македонија само тоне“, се вели во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ.

 

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе