ВМРО–ДПМНЕ: Заев e во паника, лаже и манипулира!

Заев е срам за Македонија. Не постои граѓанин кој не се чувствува непријатно кога го гледа Зоран Заев како лаже, ја потценува и манипулира јавноста. Не постои чесен човек кому не му е одвратно кога го слуша Заев како се колне додека ја разграбува државата и бесрамно се богати заедно со своите блиски и своите соработници, се вели во партиската реакција на ВМРО – ДПМНЕ на интервјуто на премиерот Зоран Заев за ТВ 24 Вести.

„Додека Заев манипулира со граѓаните фирмите на Заеви вртат 56 милиони евра годишно. Додека Заев лаже, тој го менува законот за да можат фирмите за производство на масло од канабис на кланот Заеви да остваруваат вртоглави профити.

Заев ги лаже граѓаните за да продолжи со неговиот криминален начин на владеење, за да можат камионите на кланот да работат за РЕК Битола и на патните правци низ државата и да земаат државни пари додека фирмите на граѓаните пропаѓаат.

Заев е прочитана книга. Никој повеќе не му верува. Граѓаните знаат дека зад лагите се крие само желбата за личен профит на кланот и луѓето околу нив. Заев знае дека заминува во опозиција и затоа е во паника. Заев знае дека повеќе нема да може на криминален начин да го билда своето конто. Доаѓа време за обнова на Македонија“, се веливо реакцијата на ВМРО – ДПМНЕ.

ЕУ, свесна за демократскиот дефицит на земјите од Западниот Балкан (но и останатите, претежно економски проблеми), како да тежнее кон формирање блиски, но и специфични односи со овој регион, без полноправно членство.

повеќе

Нарушени се човековите права и слободи, нема владеење на правото и правосудството, кои треба да бидат основа на процесот.

повеќе

Поентата на глобализмот е максимално економско вмрежување во десетици економски сојузи на секоја држава.

повеќе