ВМРО-ДПМНЕ: За Шилегов најголем дострел е нова автобуска постојка и возење тротинет

Зборот за СДСМ не важи, туку секој збор на СДСМ е лага. Шилегов откако е градоначалник, за град Скопје ништо не стори. Тој наместо да работи суштински проекти за граѓаните, за проекти ги смета качување на маси по кафеани, ангажирање на ди-џеи, поместување на автобуска, трчање и мавтање по возила пред молови, се вели во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ на соопштението на СДСМ.

„Сепак тој е градоначалник за кого најголем дострел е промоција на автобуска постојка и рекламирање како вози тротинет.  Шилегов подеднакво неспособен како и неговиот шеф Зоран Заев. Шилегов е најнеспособниот градоначалник на Скопје и тоа се гледа од далеку, позади себе нема ниту еден сериозен проект. Тој нема капацитет да го води Скопје. Шилегов мора да си замине, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

ЕУ, свесна за демократскиот дефицит на земјите од Западниот Балкан (но и останатите, претежно економски проблеми), како да тежнее кон формирање блиски, но и специфични односи со овој регион, без полноправно членство.

повеќе

Нарушени се човековите права и слободи, нема владеење на правото и правосудството, кои треба да бидат основа на процесот.

повеќе

Поентата на глобализмот е максимално економско вмрежување во десетици економски сојузи на секоја држава.

повеќе