ВМРО-ДПМНЕ: Во вторник ново задолжување, јавниот долг е веќе 5 милијарди евра

СДСМ немилосрдно ја задолжува Македонија. Власта во вторник ќе ја задолжи државата за над 53 милиони евра. Откако е СДСМ на власт не поминува месец без две три задолжувања. Постојаното задолжување резултираше со скок на јавниот долг на над 5 милијарди евра, се вели во денешното соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

„И додека не запираат новите кредити кои со камата ќе ги враќаат идните генерации, власта не гради ништо. Парите наместо на капитални проекти одат за партиски вработувања и популистички мерки, кои немаат никаков ефект врз граѓаните. Расипничките политики на Зоран Заев и СДСМ мора да запрат. СДСМ мора да си замине“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

„Сметам на вас“. Со овие зборови, претседателот Макрон апелираше до граѓаните на Северна Македонија да гласаат за Преспанскиот договор на референдумот на 30 септември 2018.

повеќе

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе