Партиско соопштение

ВМРО-ДПМНЕ: Власта краде струја за да копа криптовалути

„Власта предводена од Зоран Заев не знае ништо освен да краде, или да се занимава со корупција и криминал. Сега власта краде струја за копање крипто валути, прави милиони, а народот плаќа милиони за да има што да украде власта. Неколку пати купија скапа струја. Сега е склучен е нов договор за набавка на струја за 10 дена во вредност од над 12 милиони евра“, реагира утрово ВМРО-ДПМНЕ преку соопштение.

Во соопштението се вели дека претходно 11 милиони евра се потрошени за струја, и 15 милиони кои се платени кон европската енергетска мрежа и дека  оттука се доаѓа до сума од над 38 милиони евра, а дека зимата не е ни почната.

„И сето ова затоа што нема домашно производство на струја, а нема затоа што нема јаглен во РЕК, ниту вода во хидроакумулациите. Нема ниту способен менаџмент. Ама има способни за крадење, односно скапо платена струја некој од власта ја краде за копање на биткоини“, се вели во соопштението со кое ВМРО-ДПМНЕ уште еднаш нагласува дека излезот е во предвремени парламентарни избори.

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе