ВМРО-ДПМНЕ: Владата на Зоран Заев и крими ликовите околу него падна

Никогаш да не се повтори ваква криминална и антимакедонска власт. Никогаш да не се повтори ваков грабеж и распродажба на националните интереси. Никогаш да не се повтори ваква расипничка, неспособна и измамничка влада. Никогаш да не се повтори Зоран Заев и неговиот криминален картел. Македонија и нејзините граѓани не заслужуваат да бидат потценувани и казнувани заради арамии кои за пусти пари би се откажале од сѐ што е свето, се вели во денешното соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

„Сега е неопходно обединување за обнова на Македонија. Сега е неопходно секој да излезе и да каже што мисли за Рекет, крвавите тендери, криминалните иновации. Сега е неопходно секој да излезе и да каже што мисли за ниската откупна цена и проблемите со откупот на земјоделските производи, за земјоделците кои во скинати патики работат по нивите додека министерот им доаѓа на протест во брендирана гардероба.

Сега е неопходно секој да излезе и да каже што мисли за милионските задолжувања без ниту една капитална инвестиција.

Сега е време да му се каже на Зоран Заев дека заминува како најголемиот срам на македонскиот народ. Сега е време да им се порача на сите идни корумпирани ликови кои со лаги и измами планираат да дојдат на власт дека народот е мудар и казнува. На Македонија ѝ требаат чесни и честити политичари. На Македонија и треба обнова“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе

Дали верувате дека до ова дереџе се дојде за една ноќ, еден месец, една година? Вистината е дека години се потребни за таков пад.

повеќе