ВМРО-ДПМНЕ: Владата на Заев не носи инвестиции, туку ги брка постојните

Од државата се одлеваат странски инвестиции затоа што владата на Заев е криминална и затоа што нема ниту еден министер за привлекување на инвестиции. Во текот на вториот квартал од 2020 година, вкупнуите директни инвестиции во Македонија бележат одлив од 9,3 милиони евра. Ова е доказ дека владата не носи инвестиции, туку и ги брка постојните, се вели во денешното соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

„Од почетокот на годината до денес немаме ниту една нова инвестиција во државата, и капиталот што влегува во државата е реинвестиција на постоечките капацитети, кои се дојдени и инвестирале во државата благодарение на политиките на ВМРО-ДПМНЕ. Епилогот на ова е драстичен раст на невработеноста.

За само 5 месеци во државата има 40.000 невработени лица повеќе. Тоа е резултат на неспособноста на Зоран Заев и желбата да се задоволи личниот и партискиот интерес пред државниот. Бројот на работните места уште сега опаѓа, а тоа го покажуваат и релевантни институции.

Државниот завод за статистика вчера објави податок дека бројот на работници во индустријата во периодот јануари - јули оваа година во споредба со лани е намален за 4,6 %. 

Македонија има влада која нема да создава инвестиции и нема да генерира нови работни места. Заев покажува невиден аматеризам и ја става иднината на државата во раце на луѓе кои немаат план и не знаат како.

Македонија како последица на лошите политики е симната на листата на Дуинг бизнис, каде своевремено беше на високото 10 место, а сега е на 17 место, со ваква влада уште ќе паѓа, а бројот на компании кои би се решиле да дојдат во Македонија сѐ повеќе ќе се намалува. СДСМ ниту има план, ниту стратегија што со Македонија. Колку повеќе е Заев на власт толку поголеми ќе бидат штетите по државата“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе