СДСМ

ВМРО-ДПМНЕ уништуваше паркови, а денес глуми загриженост за садници заболени токму поради нивната негрижа

ВМРО-ДПМНЕ, партијата што го уништи зеленилото во Скопје заради бизнис-интереси, денес искажува лажна загриженост за дрвјата, вели СДСМ во соопштение за медиумите откако денеска беа исечени јапонските цреши на Максим Горки, со ветување дека ќе се засадат нови.

Колку ВМРО-ДПМНЕ се грижеше за зеленилото докажуваат масовните сечи на на Водно, уништувањето дрвореди и цели паркови, кои често се правеа во доцните утрински часови.

Истото ВМРО-ДПМНЕ денес лицемерно глуми загриженост за дрвја што ќе бидат заменети со нови садници.

Како што јавно објавија институциите, Општина Центар, Град Скопје, станува збор за заболени дрва со габични инфекции, кои ќе бидат заменети со нови садници веќе в понеделник, додека вакво менување на заболени садници се случувало и претходно.

Дрвата се заболени токму поради долгогодишната негрижа на тогашната градска власт предводена од ВМРО-ДПМНЕ и Коце Трајановски, а денес се санираат штетите, вели СДСМ.

Јавните медиумски сервиси треба да бидат столб на демократските општества и примарен извор на информации за сите граѓани.

повеќе

Отповикот или импичментот на претседателот Доналд Трамп од страна на Претставничкиот дом покажува дека членовите на Конгресот на САД прво се партијци, а потоа Американци.

повеќе

Најпрво, важно е да се напомене дека поседувањето на оф-шор компанија не е нелегално само по себе. Во суштина оф-шор земјите нудат низа поволности како што се исклучително поволни стапки на данок. Всушност, некои од нив имаат нула стапка на данок. 

повеќе