СДСМ

ВМРО-ДПМНЕ уништуваше паркови, а денес глуми загриженост за садници заболени токму поради нивната негрижа

ВМРО-ДПМНЕ, партијата што го уништи зеленилото во Скопје заради бизнис-интереси, денес искажува лажна загриженост за дрвјата, вели СДСМ во соопштение за медиумите откако денеска беа исечени јапонските цреши на Максим Горки, со ветување дека ќе се засадат нови.

Колку ВМРО-ДПМНЕ се грижеше за зеленилото докажуваат масовните сечи на на Водно, уништувањето дрвореди и цели паркови, кои често се правеа во доцните утрински часови.

Истото ВМРО-ДПМНЕ денес лицемерно глуми загриженост за дрвја што ќе бидат заменети со нови садници.

Како што јавно објавија институциите, Општина Центар, Град Скопје, станува збор за заболени дрва со габични инфекции, кои ќе бидат заменети со нови садници веќе в понеделник, додека вакво менување на заболени садници се случувало и претходно.

Дрвата се заболени токму поради долгогодишната негрижа на тогашната градска власт предводена од ВМРО-ДПМНЕ и Коце Трајановски, а денес се санираат штетите, вели СДСМ.

Ковид-19 може да нѐ научи битни лекции за животот - дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со пружање рака и тапкање по грбот, туку во суштинската грижа за нивната добробит и здравје.

повеќе

За преродба требаат само три чекора: промена на изборниот модел, укинување на мега и квази државниот апарат заедно со сите паразити во него и економски план за ревитализација на земјата.

повеќе

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе