ВМРО-ДПМНЕ: Таткото на пратеникот на СДСМ Каевски инкасирал 18 милиони денари од државни тендери

Додека Дарко Каевски директорувал и ја извршува функцијата пратеник на СДСМ, фирмата на неговиот татко Гео Каевски зема милионски тендери. Само во период од три години, односно 2018, 2019 и 2020 Гео Каевски од тендери инкасирала над 18 милиони денари, односно 300 илјади евра, се вели во денешното соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

„Во исто време според податоците од имотниот лист на Каевски гледаме дека тој се стекнал со стан во Скопје и дел од куќа. Податоците се јавно објавени на страната на ДКСК.

Дали функционерите на СДСМ лапаат државни пари преку фирмите на нивните родители и блиски роднини? И додека народот по цел живот се мачи да обезбеди сопствен дом функционерите на СДСМ и нивните фамилии вртат стотици илјади евра преку државни тендери. Одговорност мора да има. Ја повикуваме ДКСК да ги испита случаите со стекнување на имот на Каевски и земањето тендери на фирмата на неговиот татко“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

Пристигна барањето од етничкиот албански фактор во политиката за тоа да има промена во химната, знамето и грбот на државата.

повеќе

Доколку најмоќните луѓе во земјата (вклучително и претседателот Милановиќ) не престанат со вербалните напади и притисоци врз новинари и медиуми, се плашам дека Хрватска ќе појде по стапките на Унгарија, Полска и Словенија во однос на (не)слободата на медиумите, што секако не е европски, туку автократски пат.

повеќе

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе