Реакција

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ со лаги сака да го покрие својот криминалот

СДСМ не може да се помират со фактот дека по 12 април ќе одговараат за целиот криминал кој го направија. Паниката која ги зафаќа ги тера да одат од грешка во грешка. Обвинувањата кои СДСМ и Зоран Заев неколку дена по ред ги изнесуваат за наводен криминал се апсолутно неточни. Доколку има каква било вистина во нивните обвинувања досега ќе отвореа постаки, а судството контролирано од нив ќе донесеше експресни пресуди, се вели во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ на изјавата на Стефан Васев од СДСМ.

„Да појасниме, се работи за два различни договори, по отворена транспарентна постапка, и кога почнува вториот договор, се раскинува првиот договор. Вториот договор важел до пред 6 месеци, период кога СДСМ е на власт, а Заев е премиер.

Вакви слични лажни обвинувања СДСМ изнесуваше и за начинот на кој Христијан Мицкоски се стекнал со концесија за хидроцентрали за кои антикорупциската комисија потврди дека нема никаква поврзаност со неправилности и криминал“, се вели во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ.

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе