ВМРО-ДПМНЕ: Потребни се предвремени избори

Народот на последните избори го порази Заев, но и концептот на заевизмот. Затоа поставувањето на пиони на заевизмот, не е решение, туку само продолжување на една погубна и штетна политика. Заев и заевизмот се изворот на кризите во Македонија и тие не може да бидат во никој случај дел од решението, се вели во денешното соопштение на ВМРО-ДПМНЕ. 

„Концептот на заевизмот кој длабоко го всади Зоран Заев е причината поради која сме во енергетска криза, здравствено и економско тонење, осиромашување на народот и богатење на елитата околу власта на Заев. Затоа на Македонија и требаат коренити промени. Спроведување на предвремени парламентарни избори е решение на проблемите на граѓаните и државата во кои ги доведе Заев и неговата политика“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе