ВМРО-ДПМНЕ: Половина влада од ДУИ во партијата во Речица се појави со владини автомобили

И додека папата на соларниот картел Ковачевски зборува за кратење на плати, патувања и трошоци, половина влада од ДУИ во партијата во Речица се појави со владини автомобили кои ги плаќаат граѓаните. Дезертерот Ковачевски во вечерашното интервју призна дека власта има конфликти, поделби и е разединета, освен во моментите кога крадат и прават криминал, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

„Самиот Ковачевски призна дека милионскиот тендер за Коридорот 8 завршил во рацете на консултанска фирма регистрирана во велешко село.

Воедно Ковачевски не кажа ниту збор за аферата Броило зад која стои злостроничко здружување за трговија со влијание и соларен картел кој исцицал од државата тендери и бизниси од 26 милиони евра.

Ковачевски наместо демагогија треба да се соочи со одговорност за сите криминали и афери“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

 

 

Трендот на заминување на младите од родната земја е загрижувачка појава која се случува во Македонија.

повеќе

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе