ВМРО-ДПМНЕ ќе го пријави СДСМ во ОБСЕ за предвремен почеток на кампањата

СДСМ спротивно на Изборниот законик ја почнува кампањата предвреме, свесни дека ќе изгубат прават криминал. Во општина Центар СДСМ дистрибуира летоци, пропаганден материјал. За ова ќе ја известиме канцеларијата на ОБСЕ во Македонија, за злоупотребите на власта и предвремен почеток на изборната кампања, се вели во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

„Ова е нервоза и паника поради страв од поразот кој им престои. Ништо нема да го спаси СДСМ од пораз, залудни се сите обиди и кршења на закони, само заглавуваат луѓе во криминал кои утре ќе треба да одговараат“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

Размислуваме како можеме да ја заштедиме и заштитиме водата, но само додека немаме вода!

повеќе

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе

Ако денес направиме една историска книжевна паралела, драмското дело на Стефановски ќе го квалификуваме како антологиски бисер, кого и сегашните и идните генерации ќе го чуваат како неодминлив столб на целокупната македонска драмска литература.

повеќе