ВМРО-ДПМНЕ: Јавно соопштуваме дека директен учесник во пропаѓањето на Еуростандард се Заеви

Директен учесник во пропаѓањето на Еуростандард банка се Заеви, таму кредити без покритие земал неговиот брат му на премиерот Зоран Заев, Вице Заев. 29 фирми од Струмица, меѓу кои и Сара инженеринг на Вице Заев, како и Глобал медиа груп и Тритерол, фирми на бизнис партнерите на Заеви, земале кредити без покритие и од невраќање се стекнале со богатство од 13 милиони евра, се вели во денешното соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

„Дали сопственикот на компанијата Минки е косопственик во друга фирма каде се бизнис партнери на Заеви кои го градат трговскиот центар во Прилеп. СДСМ не може да избега од вистината, до гуша се потонати во криминал тежок 200 милиони евра со кој пропадна банка и илјадници граѓани се оштетени. Ова е вториот ТАТ, а за него е виновен Зоран Заев“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

Кусокот во глобалното производство на вакцини против КОВИД-19 може да се надомести доколку на производителите ширум светот им се даде пристап до потребната технологија и знаење. 

повеќе

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе