ВМРО-ДПМНЕ: Јавно соопштуваме дека директен учесник во пропаѓањето на Еуростандард се Заеви

Директен учесник во пропаѓањето на Еуростандард банка се Заеви, таму кредити без покритие земал неговиот брат му на премиерот Зоран Заев, Вице Заев. 29 фирми од Струмица, меѓу кои и Сара инженеринг на Вице Заев, како и Глобал медиа груп и Тритерол, фирми на бизнис партнерите на Заеви, земале кредити без покритие и од невраќање се стекнале со богатство од 13 милиони евра, се вели во денешното соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

„Дали сопственикот на компанијата Минки е косопственик во друга фирма каде се бизнис партнери на Заеви кои го градат трговскиот центар во Прилеп. СДСМ не може да избега од вистината, до гуша се потонати во криминал тежок 200 милиони евра со кој пропадна банка и илјадници граѓани се оштетени. Ова е вториот ТАТ, а за него е виновен Зоран Заев“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе