ВМРО-ДПМНЕ: И Пендаровски знае дека власта е криминална

Три години СДСМ, три години Македонија пропаѓа. Младите константно се иселуваат, а вчера и Стево Пендаровски кажа доколку нема функција како претседател и тој ќе се исели. За која црна економска политика зборува Заев, кога и шефот на државата вели дека би се иселил кога не би бил претседател!? Што треба да кажат младите“, се вели во денешното соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

„Економската политика на Заев е фијаско. Доказ за тоа се преполните автобуски и аеродроми со млади кои со карти во еден правец ја напуштаат државата.

И Стево Пендаровски знае дека власта е криминална, рекетот цвета и е потоната во корупција. И Стево Пендаровски знае дека правниот систем е нефункционален. И Стево Пендаровски знае дека Македонија со Заев тоне.

Сите знаат дека до СДСМ Македоника пропаѓа, само Заев има розеви очила и не ја гледа реалноста. На 12 април завршува времето на лаги и манипулации“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ. 

Оваа администрација нема намера Скопје во догледна иднина да стане одржлив зелен град и тоа е јасно одразено во буџетот за 2020 година.

повеќе

Излегува дека само Македонците на овој свет се должни пред сè да се грижат за правата на сите други луѓе и на крајот да размислуваат (но само да размислуваат) за себе.

повеќе

Интернационалистички, универзалистички и солидарен пристап е единствениот начин да се надмине еколошката и климатска криза, во регионот и пошироко.

повеќе