ВМРО-ДПМНЕ: И бројот на починати од корона надмина илјадарка, единствената наредна мерка е оставка на Филипче

Црните рекорди на Филипче продолжуваат. И додека бројката на заразени се движи околу 30 проценти од  бројот на тестирани во едно деноноќие, Филипче наместо да делува си тера пи-ар - носете маски. Додека владата ја води Заев, а Филипче министерува со ресорот здравство ништо не помага, се вели во денешното соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

„И додека Заев и Филипче се држат само до носи маска, државите во Европа спроведуваат многу конкретни мерки. Но, кај нас Заев и Филипче чекаат?! Така велат самите. Додека Заев и Филипче чекаат и си ги тераат бизнисите, граѓаните се оставени сами на себе. Ниту политичката Комисија за заразни болести не знае очигледно ништо повеќе од носете маски. Затоа за оваа ситуација кога има повеќе од илјада лица починати и сме високо на листата по починати лица на милион жители мерката е јасна – Филипче да поднесе оставка“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе