ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните на Македонија се иселуваат, предвремени избори веднаш

СДСМ и Зоран Заев ги осиромашија граѓаните. 22% од граѓаните едвај преживуваат. 7% од пензионерите се на раб на егзистенција. Секој 5 човек во Македонија под власта на Заев не знае како да го преживее месецот. Околу 500.000 граѓани не можат да си ги задоволат ниту основните човекови потреби. Поради сиромаштијата граѓаните ја напуштаат државата и заминуваат на работа во странство, соопштува денеска ВМРО-ДПМНЕ.

„Откако е СДСМ е на власт секој ден се повеќе се зголемува бројот на иселени од државата. Граѓаните се иселуваат затоа што во Македонија под власта на Заев економијата е сѐполоша.

Зоран Заев потроши три години од својот мандат на растурање на државата, општествено, економски, безбедносно, и финансиски, наместо ги врати иселените како што вети. Зоран Заев и СДСМ не се способни ништо добро да направат. Зоран Заев и СДСМ мора да си заминат. Предвремени парламентарни избори час поскоро“, се вели во денешното соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

Силите на антиглобализацијата веќе стануваат доволно моќни да и зададат значаен удар на светската економија. 

повеќе

Не се соочуваме со вооружен конфликт, туку со војна на мисли. Чувството на страв, несигурност или територија по самоубиствен напад, никогаш повеќе не можеш да го вратиш.

повеќе