Реакција на прес-конференцијата на Костадинов

ВМРО-ДПМНЕ: Глупав спин на портпаролот на СДСМ

Денешната прес конференција на портпаролот на СДСМ Костадин Костадинов ВМРО-ДПМНЕ во својата реакција преку писмено соопштение ја оценува како беден спин за да не се види расколот во СДСМ и дека Заев ја продава Македонија.

ВМРО-ДПМНЕ понатаму причината за инзесените тврдења на Кострадинов ги наоѓа и „во фактот дека премиерот во заминување Заев, освен владината ја губи и партиската столица".

„Го молиме Костадинов да не зборува глупости. Нека го праша Заев каква тајна соработка има и колку чини идентитетот кој го распродава. И ќе го потсетиме дека Костадинов преставува партија, чиј лидер има приватни бизниси во Бугарија. Заев за лична корист ја продава Македонија. Не знаеме дали Костадинов како да е под некакви психотропни супстанци, ама дефинитивно губи контрола на реалноста", се вели во реакцијата од ВМРО-ДПМНЕ.

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе