ВМРО-ДПМНЕ: ДУИ си го брани криминалот со физички напади врз пратениците

Арбер Адеми да не се крие зад имунитетот и да си поднесе оставка како пратеник, а потоа да одговара за нападите врз пратениците. Кога е заргозен криминалот на ДУИ тие обвинуваат за антиалбанство, а тие се само обични криминалци кои ќе одговараат. Премиерот Димитар Ковачевски да го осуди дивеењето на Адеми, бара ВМРО-ДПМНЕ.

„Адеми удираше пратеници со раце, а потоа ги гаѓаше со тврди предмети, со што можеше да го загрози нивниот живот. Тоа што Адеми не погоди никого директно е само случајност и среќа на присутните пратеници. Интенцијата на Адеми беше да им нанесе физички повреди и тоа се гледа од снимките.

Нападот на Арбер Адеми покажува како СДСМ и ДУИ ја сфаќаат демократијата. Секогаш кога не е како што тие сакаат, се закануваат и напаѓаат. Но веќе не поминуваат испадите на СДСМ и ДУИ.

Со нивните испади во Собранието нема да го запрат нивниот пад. Избори што поскоро“, се вели во денешното соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

 

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе

Потписниците на нотарските изјави дека нема да гласаат за измените на Уставот се подложни на промени за материјално благо.

 

повеќе