ВМРО-ДПМНЕ: Дали Заев во Тетово договорил редефинирање на државата?

Зоран Заев и СДСМ треба да одговорат што бараше Заев во Тетово и дали договараше територијално редефинирање на државата. Дали Зоран Заев вети дека ќе направи целосно преуредување на уставниот поредок? Заев ја турна државата во калта на криминал, корупција, непотизам и незаконие, се вели во денешното соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

„Република Македонија стагнира на секое поле. Наместо реформи Заев тера антидржавна агенда. Државните претпријатија се користат за местење тендери, а приватниот сектор со исклучок на бизнисите на Заеви и Анѓушев пропаѓаат. Се повеќе луѓе ја напуштаат Република Македонија. Наместо да ги врати иселените, власта го забрза процесот. На Република Македонија ѝ е потребна обнова. Потребна е нова влада која ќе ја предводи ВМРО-ДПМНЕ и ќе донесе напредок за државата“, соопштува ВМРО-ДПМНЕ.

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе