Реакција

ВМРО-ДПМНЕ: Да за експертска влада, ама ако ја предводи заеднички прифатлива натпартиска личност

ВМРО-ДПМНЕ е подготвено да разговара за експертска Влада доколку ја предводи човек којшто би бил заеднички прифатлив, натпартиска личност што може да ја води државата напред до локалните избори, а потоа да се организираат предвремени парламентарни и локални избори, се вели во соопштенеито на ВМРО-ДПМНЕ по денешната понуда на премиерот Зоран Заев за заедничка влада со опозицијата.

Фото: Роберт Атанасовски

„Заев денеска со неговата изјава за широка влада потврди дека на Македонија ѝ е потребна нова и поинаква Влада. Заев денеска потврди дека неговата влада и мнозинството се неефикасни и немаат капацитет да се носат со проблемите. Заев не е способен да ја менаџира Република Македонија“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

Легенда под Главна слика

Фото: Роберт Атанасовски

Критики за тоа дека треба да се слушаат критики од членови, зошто е разрешен Стојко Пауновски, зошто Максим Димитриевски не е член на Централен одбор, беа искажани на последниот конгрес на СДСМ кој се одржа во неделата.

повеќе

Владите ширум светот имаат тенденција да ги следат своите национални интереси, наместо да следат глобално координиран пристап.

повеќе

СКСМ - комора на иднината, САП системите - иднина на македонскиот бизнис.

повеќе