Предвремени парламентарни избори

ВМРО-ДПМНЕ: Четири нови клинички центри, нова опрема и повисоки плати за медицинскиот персонал

Здравството е еден од главните столбови на нашата програма. Ветуваме изградба на четири нови клинички центри: клиничкиот центар „Мајка Тереза“, универзитетски клинички центар „8-ми септември“, кој би работел под административна капа на клиничкиот центар „Мајка Тереза“, универзитетска клиничка болница – Штип и универзитетска клиничка болница Тетово, се вели во денешното соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

„Лекарите и медицинските работници ќе добијат 20% повисоки плати. Специјализантите ќе имаат гарантирана плата и платени дежурства. Комплетно ќе се посветиме за здравство без хартија, со укинување на рецептите и пружање на услуги само со лична карта. Нудиме квалитет и сигурни резултати“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе