Твоја: Спиеш ли мирно Зоране Заев?

Џабе е измислување институции, функции, џабе е удирање во гради за борба против корупцијата кога сите постоечки се нефункционални, парализирани, стерилни, без капацитет, се вели во соопштението на партијата Твоја објавено на фејсбук.

„Сето празнословие паѓа пред чувството на корупција во судството, обвинителството, градежништвото, здравството, екологијата, образованието односно во сите пори од животот. Сета хипокризија и демагогија се открива со Охрид, Треска-Матка, Аеродром, Центар, Карпош, Мавровка, Иловица, Тетово, (РЕК) Битола. Ние сме заплеткани во пајаковата мрежа и чувствуваме дека тонеме од вашите тендери и небулози, од ДУИ и клиентилизмот, од демагогија и политиканство.

Ги губиме нашите соништа, нашите идеали за подобар живот, полека ги губиме и нашите деца. Животот ни се сведе на кошмари од празни ветувања, препукувања, партизација и дехуманизација. А ти, спиеш ли мирно Зоране Заев?“, соопшти Твоја.

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе