Реакција

ТМРО: Западнобалканската унија е погубна за Македонците

За ТМРО веќе официјализираната идна Западнобалканска унија помеѓу Србија, Албанија и Македонија е решавање на кратки патеки на меѓусебните спорови на sрпското и aлбанското прашање на сметка на mакедонскиот народ.

За Македонците ваква унија е погубна, но за неа нема ни политичка одлука за такво нешто. Македонскиот национален интерес, сепак не е само северозапад, се вели во соопштението на ТМРО.

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе