TMРО: Западнобалканска унија значи Голема Србија и Голема Албанија

Тивко и скришум се спроведува западнобалканската унија или во превод нова Југославија без Словенија и Хрватска, а плус Албанија. Овој монструозен проект на ЕУ во превод значи Голема Србија и Голема Албанија, се вели во денешното соопштение на ТМРО.

„Овој проект во период од највеќе 10 години треба да ја доврши работата со бришење на македонското прашање и меѓусебна поделба на Македонија помеѓу Србија и Албанија. Македонија е предвидена за монета на поткусурување, во меѓусебното српско - албанско разграничување“. ТМРО го повикува државниот врв да ја информира јавноста за ваквата иницијатива, за која се нема никаков легитимитет, со оглед на тоа дека согласно Уставот, за какви било унии потребен е претходен референдум.

Овогодинешниот процес во одлучување по конкурсот за финансирање на проекти за игран филм е селективен, корумпиран и компромитиран,

повеќе

Во споредба со 2019 година, просечното време поминато на социјалните медиуми во 2020 година се зголеми за рекордни 100% на сите платформи.

повеќе

Ковид-19 може да нѐ научи битни лекции за животот - дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со пружање рака и тапкање по грбот, туку во суштинската грижа за нивната добробит и здравје.

повеќе