TМРО: Враќање на распуштен парламент е правно невозможно

Во услови на вонредна или воена состојба се формира концентрациска влада од сите политички субјекти која ќе треба да спроведе регуларни избори во регуларни услови со една изборна единица. Враќање на распуштен парламент е правно невозможно, исто како да оживееш веќе мртов човек, се вели во денешното соопштение на ТМРО.

„Одлуките на техничката Влада после 30- от ден од вонредната состојба се нелегитимни исто како и втората одлука за вонредна состојба на претседателот на државата. Евентуалното свикување на нелегитимното собрание, неминовно ќе доведе до свикување на уставотворно собрание на македонскиот народ како носител на суверенитетот на македонската држава, чии темелни АСНОМ-ски вредности се погазени“, изјави претседателот на ТМРО Ванчо Шехтански.

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе